Politistii bihoreni recomanda motociclistilor sa fie atenti, la inceput de primavara


Pentru ca a venit primavara si motociclistii isi pot scoate ,,comorile’’ pe sosele, politistii bihoreni ii sfatuiesc pe acestia sa fie precauti pentru a evita accidentele.

„Purtaţi haine strălucitoare!” este doar unul din sfaturile pe care polițiștii le lansează pentru motocicliști acum, la început de primăvară. Recomandările agenților rutieri nu se rezumă doar la vestimentație, ci și la maniera în care trebuie abordați ceilalți participanți la trafic. „Şoferii, bicicliştii şi pietonii judecă de multe ori greşit distanţa şi viteza”.

Sfaturile politistilor continua cu urmatoarele;
– Utilizaţi o cască de protecţie omologată, care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă.
– Purtaţi întotdeauna îmbrăcăminte de protecţie întrucât numai aceasta vă poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Vă sfătuim să optați pentru echipamentul modular „în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.
– Fiţi vizibili! Purtați haine strălucitoare, reflectorizante! Adăugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

– Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia”! Multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.
– Păstraţi contactul vizual – nu presupune te văd ceilalţi. Încerca întotdeauna să ai contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale de a-ţi intersecta traiectoria. Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum! Chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că te apropii, ei judecă greșit de multe ori distanţa şi viteza. Nu te baza numai pe buna lor reacţie.
– Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii! Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare
– Fiţi pregătiţi pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 45