Polonia face recurs la hotărârea UE de a interzice ţăgările mentolate

cigarette-smoke

Polonia face recurs la hotărârea UE de a interzice ţăgările mentolate
Polonia va face apel la decizia Uniunii Europene de a interzice produsele din tutun aromate, deoarece consideră că este o pedeapsă nedreaptă, fiind unul dintre cei mai mari producatori de tigari mentol. O legislație adoptată de UE în octombrie 2013, pune interdicție la nivelul UE pe țigările aromate și reglementări mai stricte de ambalare, care va fi pusă în aplicare în 2016.
Reprezentanții tutunului au reacționat cu furie la această hotărâre, spunând că este nedreaptă pentru consumatori și producători deopotrivă.

“Țigări cu mentol au fost introduse în Polonia în 1953 și fumatorii poloneze au dezvoltat un gust unic ,” Magdalena Wlodarczyk, a declarat pentru Reuters. “Nu există nici un motiv pentru care să se ia o asemenea decizie.”

Polonia este al doilea cel mai mare producator de produse legate de tutun din UE, care generează peste 60.000 de locuri de muncă în țară. Tutunul folosit pentru tigarile mentolate, Burley, reprezintă aproape 40% din producția Poloniei, potrivit Lech Ostrowski, șeful Uniunii Naționale a Fermierilor de tutun, iar un raport comandat de Asociația Națională a Industriei de tutun a Poloniei estimează că interdicția va afecta 30.000 de locuri de muncă.

De asemenea, același raport arată că țara din Europa de Est, va pierde până la 3 miliarde de dolari pe an în venituri, dacă fumatorii ţigărilor mentolate se vor întoarce la țigări de contrabandă din Ucraina și Belarus.
http://www.ibtimes.co.uk/poland-appeal-eu-menthol-cigarette-ban-1457570

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7