Polonia și Norvegia sunt cele mai afectate de sancțiunile ruseşti

chartoftheday_2572_Sanctioned_food_exports_to_Russia_n

 

Polonia și Norvegia sunt cele mai afectate de sancțiunile ruseşti
Rusia a interzis importurile din SUA și de produse agricole europene, ca represalii pentru sancțiunile împotriva acesteia, cu privire la conflictul din Ucraina. Printre națiunile occidentale, Polonia are cel mai mult de suferit,ca urmare a sancțiunilor împotriva Rusiei. Exporturile de peste 1.12 miliarde de dolari de produse agricole către Rusia în fiecare an și sectorul fructelor, mere, în special, s-ar confrunta cu o lovitură puternică.

Pe de altă parte, cu exporturi către Rusia în valoare totală de 1,1 miliarde dolari în fiecare an, Norvegia urmează îndeaproape Polonia. Industria fructelor de mare din Norvegia se găseşte, de aemenea în căutare de noi piețe de export, în special pentru somon. Țara a exportat peşte, în valoare de peste un miliard de dolari în anul 2013, pentru Rusia. Netherland vine cu exporturi, de peste 850 milioane de dolari, urmată de Spania și SUA.

Fondul International de Monitorizare a menționat anterior că țările est-europene au cele mai strânse legături cu Rusia, iar unele dintre ele ar putea fi afectate serios de o încetinire accentuată a economiei ruse. Între timp, sancțiunile sunt de așteptat să aibă repercusiuni grave în Rusia.
http://www.ibtimes.co.uk/poland-norway-be-hardest-hit-by-russian-sanctions-1461013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 8 =