POLUAREA CRESTE RISCUL BOLILOR DE INIMA SI A PLAMINILOR

 

_72427131_car_exhaust_fumes-spl-1

Poluarea creşte riscul bolilor de inimă şi a plămânilor
Experţii britanici susţin că poluarea aerului este strâns legata de un risc crescut de dezvoltare a batailor neregulate ale inimii si coagularea sângelui in plamani. Analiza datelor din Anglia și Țara Galilor arată că poluarea aerului este deosebit de dăunătoare pentru vârstnici. Sunt necesare cercetări suplimentare privind poluarea și sănătatea cardiovasculară, spune British Heart Foundation .

O echipa de la Scoala de Igiena si Medicina Tropicala din Londra au analizat datele colectate în Anglia și Țara Galilor între 2003 și 2009 cu privire la legăturile dintre problemele cardiovasculare și a poluării aerului. Ei au descoperit că poluarea aerului pe termen scurt a provocat aritmie ( ritm cardiac anormal ) și cheaguri de sange in plamani. Totuşi nu s-au găsit dovezi privind riscul provocat de poluare în atacul de cord(infarct miocardic), su de accident vascular cerebral.

Potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății, şapte milioane de oameni au murit în 2011 din cauza poluării, de asemenea, constatările acesteia sugerează o legătură între poluarea aerului si bolile de inima, probleme respiratorii și cancer.
http://www.bbc.com/news/health-27695106

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1