Poporul venezuelan moare de foame, creditorii sărbătoresc

1c6c7f8242583d05476afbcef6d4c956

Populația din Venezuela are nevoie urgentă de medicamente și alimente. Dar guvernul socialist plătește mai degrabă ratele către creditori, în loc să importe hrană. Chiar și bancherii sunt uimiți de aceste decizii.

În fața magazinelor de alimente oamenii din Venezuela formează cozi lungi, în spitale pacienți mor pentru că nu mai există medicamente. O țară care cândva era cea mai bogată țară petrolieră din America de Sud s-a adâncit într-o criză profundă. Problemele financiare, care sunt tot mai grave datorită prăbușirii prețului la petrol anul trecut, amenință țara cu colapsul și populația cu o criză umanitară, amenință directoarea regională a Amnesty International, Erika Guevara Rosas.

Există multe arme de foc în circulație, iar oamenii sunt înfometați și fără speranță. Iar acest lucru este un cocktail periculos. Jafurile sunt la ordinea zilei în multe regiuni.

Președintele țării, Nicolás Maduro, personaj politic de stânga, care vrea să promoveze ca și predecesorul său Hugo Chavez socialismul secolului 21 în Venezuela, reușește în ultima vreme să adreseze cuvinte grele pentru americani, pe care îi consideră capitaliști și imperialiști. De asemenea, el amenință public companiile, care doresc să majoreze prețurile ca urmare a inflației în creștere, că li se va interzice funcționarea în țară. Ca reacție la criză, guvernul a introdus între timp un program de lucru de două zile pe săptămână pentru serviciile de stat, iar energia electrică se întrerupe constant peste tot în țară.

Nu s-a mai văzut ceea ce auto-proclamatul revoluționar Maduro și guvernul său socialist încearcă să facă: unul dintre creditorii capitaliști, care deține obligațiuni de stat din Venezuela a declarat că ar permite ca o parte din datorii să nu fie plătite la timp, cu condiția ca prin acei bani să se facă ceva pentru populația aflată în dificultate. Însă un expert al băncii americane Citi spune că Venezuela are o motivație extremă spre a-și achita datoriile și spre evitarea unui faliment. Doar puține țări în istoria lumii au întreprins asemenea eforturi pentru a-și mulțumi creditorii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Venezuelas-Volk-hungert-Glaeubiger-jubeln-article17917311.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1