Circa 7,6 miliarde de oameni trăiesc în prezent pe Pământ. Chiar dacă rata natalității va scădea pe viitor, după cum speră cei de la ONU, populația lumii se va apropia, până în anul 2050, de pragul de zece miliarde. Criticii avertizează, dând indicii că, creșterea va fi și mai rapidă.
Populația lumii va spori cu 2,2 miliarde de oameni până în anul 2050, deci un total de 9,8 miliarde. Cel mai puternic va crește populația continentului african, după cum anunță ONU la New York. Continentul african își va dubla populația în următorii 30-35 de ani, de la fix 1,3 miliarde în prezent la 2,5 miliarde.
Până în anul 2100 prognoza arată că populația din Africa va crește cu alte două miliarde, pentru un total de 4,5 miliarde de oameni. Atunci populația totală a lumii va măsura 11,2 miliarde. ONU se bazează, în estimările sale, pe faptul că numărul de copii pe familie va scădea în următoarele decenii.
Departamentul pentru Economie și Științe Sociale din cadrul ONU estimează de asemenea că India va deveni în următorii șapte ani cea mai populată țară din lume, în detrimentul Chinei. Nigeria va detrona până în anul 2050 SUA ca cea de-a treia cea mai populată țară a lumii.
Tot în această perioadă numărul oamenilor cu vârsta peste 60 de ani se va dubla: potrivit raportului numărul lor va crește de la 963 de milioane în prezent la 2,1 miliarde în anul 2050 și 3,1 miliarde în 2100.
Fundația Germană pentru Populație (DSW) avertizează că rata natalității va crește în continuare în anumite regiuni ale lumii dacă anumite țări donatoare nu vor investi mai mult în promovarea planificării familiale. Având în vedere că anumite fundații vor să reducă sau să elimine complet fondurile destinate planificării familiale, pe fondul presiunilor făcute de guvernul american, declinul fertilității este în pericol, spune directoarea instituției, Renate Bähr.
http://www.n-tv.de/wissen/Weltbevoelkerung-steigt-bald-auf-9-8-Milliarden-article19901622.html