Pornhub vrea să cumpere aplicația Vine de la Twitter

jack-dorsey

La scurtă vreme după ce compania sa a anunțat faptul că aplicația Vine va fi oprită, directorul executiv al Twitter a primit o propunere indecentă: Pornhub vrea să cumpere aplicația ce produce videoclipuri de scurtă durată, cu scopul de a oferi utilizatorilor săi o plăcere rapidă.

Twitter suferă și nimeni nu știe exact dacă această companie mai are viitor. În ciuda vânzărilor în creștere, serviciul înregistrează pierderi în fiecare trimestru. Cea mai recentă pierdere a măsurat 103 milioane de dolari. Iar pentru că nici un cumpărător nu pare să vrea să salveze compania, CEO-ului pe nume Jack Dorsey(foto) nu prea îi mai rămân multe variante, decât să reducă din activitate.

Fix 300 de angajați dintr-un total de 3800 își vor pierde job-ul, iar compania renunță printre altele la aplicația sa „Vine”, care permite utilizatorilor să realizeze clipuri de scurtă durată. Aplicația va închisă în următoarele luni, se spune într-o postare de pe blogul aplicației. Pagina web a aplicației va rămâne însă disponibilă, prezentând clipurile deja realizate de utilizatori.

Este un sfârșit trist. S-ar putea ca Vine să aibe viitor, dar nu în aceeași formă în care utilizatorii o cunosc acum. Directorul adjunct al Pornhub, Corey Price, a dat de știre revistei de tehnologie “CNet” că i-ar fi făcut o ofertă fermă lui Jack Dorsey. El și asociații săi ar fi aproape sigur recunoscători în fața unei infuzii de capital, dată fiind situația dificilă actuală, scrie afaceristul, menționând în interviul său că șase secunde de material video sunt de ajuns pentru ca mare parte din utilizatorii site-ului său să fie satisfăcuți.

Observatorii spun că oferta de cumpărare din partea Pornhub nu este una reală, ci reprezintă mai degrabă un artificiu de PR și o ocazie de a face glume pe seama serviciul de mesaje scurte care nu poate să ajungă la profit.

http://www.n-tv.de/technik/Pornhub-will-Twitter-Vine-abkaufen-article18957536.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 48