Poroșenko oferă rebelilor mai multă autonomie

_77493149_poro

Poroșenko oferă rebelilor mai multă autonomie
Președintele Ucrainei spune că va acorda mai multă autonomie separatiștilor din partea de est pentru a menține țara împreună. Petro Poroșenko a declarat armistițiul curent a schimbat situația “drastic”, în ciuda rapoartelor care scriu că rebelii au capturat un alt oraș. Încetarea focului a intrat în vigoare vinerea trecută într-un acord încheiat în Belarus şi susținut de către Ucraina, separatiști și Rusia.

Mai mult de 2.600 de persoane au fost ucise în lupta dintre rebelii pro-ruşi și forțele guvernamentale, izbucnită în luna aprilie.
Vorbind în timpul unei întâlniri televizate cu guvernul său, liderul ucrainean a declarat că punerea în aplicare a armistițiul a fost “dificilă”, în mijlocul unui “război pentru independența și integritatea” țării. Dar a adăugat: “Situația sa schimbat radical.”

Acesta a mai anunţat că s-a aflat în căutarea unei soluții permanente pentru acest conflict și a prezentat parlamentului un proiect de lege, care ar da separatistilor mai multă autonomie, dar cu “un statut care pastreaza aceste regiuni în Ucraina”.
“Ucraina nu va face nici o concesie pe probleme de integritatea teritorială”, a insistat acesta.
http://www.bbc.com/news/world-europe-29140593

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 94