Porsche aduce profitul VW

1e51595e35ed50a2b1b2287fb30e545e

În concernul VW, Porsche este o un simbol al randamentului, pentru că a înregistrat și pentru anul 2015 un profit sănătos. O mare parte din acesta se duce la Wolfsburg. Poate să se repete această experiență și pe viitor, chiar dacă, concernul mamă suportă mari presiuni de pe urma scandalului privind emisiile?

După cel mai de succes an din istoria sa, constructorul de automobile sport și off-road depășește așteptările. Se face simțită însă o reținere, datorată costurilor ridicate pentru dezvoltarea unui Porsche electric și a condițiilor slabe ale mediului de afaceri din China, remarcă directorul financiar Lutz Meschke la Stuttgart. Vânzările vor crește doar ușor, estimează acesta.

După cinci ani de recorduri consecutive, se anunță o pauză în creșterea fulminantă de până acum. Din anul 2010 numărul angajaților de la Porsche aproape că s-a dublat, ajungând la aproape 24.500. Porsche a lăsat în urmă un an 2015 foarte bun, iar vânzările au crescut cu aproape un sfert (la 21,5 miliarde de euro), rezultatul operațional majorându-se până la un total de 3,1 miliarde. 225.000 de automobile au fost livrate pentru un plus de fix 19%.

Chiar și randamentul vânzărilor, adică ponderea profitului în totalul vânzărilor, rămâne foarte ridicat, cu un total de 16%. O mare parte din profitul după taxe, de 2,3 miliarde de euro s-a scurs prin aplicarea taxelor, iar din 1,9 miliarde rămase, 1,7 miliarde vor merge la Wolfsburg. În anul 2014 suma a fost mai mică cu 700 de milioane de euro.

Oare Porsche va contribui mai mult la trezoreria centrală pentru a compensa din daunele scandalului diesel? Directorul financiar Meschke dă din cap, el spune că această creștere a sumei totale nu a avut nici o legătură cu problemele concernului-mamă.

Pur și simplu anul 2015 a fost un an bun pentru afacerile Porsche, în special în Germania, deci rezultatele sunt și ele, bineînțeles, mai bune decât în anul anterior. Iar aici nu sunt incluse nici un fel de intenții ascunse, nici nu există nimeni care vrea să ia mai mulți bani din companie decât a făcut-o în trecut.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Porsche-bleibt-VW-Gewinnbringer-article17196776.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 4 = 13