Porsche Cayman e-volution de la 0 la 100 în 3,3 secunde

Porsche a prezentat un concept de vehicul electric la Electric Vehicle Symposium la Stuttgart. Cayman e-volution este un vehicul experimental care își încarcă bateriile la o tensiune de 800 de volți și performanța propulsorului cu care este echipat îi permite să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3,3 secunde. Oferă în același timp o autonomie de 3200 de kilometri.

Din nefericire, nu au fost dezvăluite detaliile propulsorului. Vehiculul nu va intra în producția de serie, dar ne oferă indicii privind gradul de sportivitate pe care Porsche îl crede posibil într-un vehicul electric.

Cayman e-volution ne indică de asemenea cam ce am putea vedea pe piață în 2019, când Porsche va lansa prima sa mașină complet electrică, Mission E. Aceasta va fi capabilă de o autonomie de peste 500 de kilometri și va putea de asemenea să își reîncarce bateriile până la 80% în doar 15 minute.

Cu Porsche Turbo Charging, constructorul de automobile sport prezintă de asemenea primul sistem de încărcare rapidă pe bază de acumulatori, care este capabil să atingă o capacitate de încărcare de până la 320 kW pe vehicul, sau de două ori 160 kW. Sistemul este o dezvoltare obținută din colaborarea dintre Porsche Engineering și ADS-TEC, potrivită în mod particular pentru utilizare în zone unde sistemele de distribuție sunt limitate puternic.

Sistemul va putea fi folosit ca și supliment pentru rețeaua de încărcare rapidă cu conexiune la tensiuni medii. Una dintre aceste rețele va fi construită pe rețelele majore de trafic european până în anul 2020 prin intermediul unui joint-venture format între Porsche, Audi, BMW, Daimler sau Ford.

http://www.electric-vehiclenews.com/2017/10/porsche-cayman-e-volution-rips-0-100.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5