Porsche cere 200 de milioane de euro din partea Audi

În vara acestui an Ministrul Transporturilor a cerut retragerea de 22.000 de exemplare din Porsche Cayenne, chiar și vehiculele cu motor diesel de la Porsche au fost manipulate printr-un software ilegal. Pentru că, constructorul auto a folosit însă motoare construite de Audi, subsidiara cere despăgubiri de la parteneri.

Constructorul auto Porsche a cerut peste 200 de milioane de euro despăgubiri din partea Audi ca urmare a problemelor pe care le are în prezent datorită manipulărilor efectuate asupra motoarelor diesel. O scrisoare corespunzătoare a subsidiarei VW de la Stuttgart către partenerul de la Ingolstadt a fost interceptată de jurnaliștii de la Bild. Ministerul Federal al Transporturilor din Germania a cerut în luna iulie a acestui an retragerea a exact 22.000 de exemplare de Porsche Cayenne Diesel de peste tot din Europa, pentru că motoarele acestora au fost de asemenea manipulate prin intermediul unui software ilegal.

Porsche a explicat la vremea aceea că inginerii săi au descoperit ei înșiși neregulile și le-au raportat la Biroul Federal pentru Vehicule Motorizate. Motoarele diesel neconforme provin însă de la Audi. Porsche însăși nu produce agregate cu auto-aprindere. Porsche a dezvoltat între timp o actualizare software, care însă nu a primit acordul biroului federal. Dacă aceasta va fi aprobată, atunci se va putea trece la modificarea parametrilor vehiculelor.

Suma menționată în scrisoare, de 200 de milioane de euro nu cuprinde costurile de modificare a automobilelor afectate, ci și costurile cu avocații, închieriere automobile pe durata efectuării modificărilor, precum și pierderea estimată în valoarea automobilelor, pentru că în viitor clienții vor ocoli brandul Porsche. Un purtător de cuvânt al companiei de la Stuttgart nu a dorit să comenteze informația. La fel au făcut și cei de la Audi.

Nu este nici o surpriză că cei de la Audi vor fi nevoiți să plătească. Directorul financiar al celor de la Porsche, Lutz Meschke, a clarificat deja de multă vreme faptul că în cadrul contractelor de livrare, Audi este răspunzătoare pentru respectarea standardelor de calitate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Porsche-fordert-200-Millionen-Euro-von-Audi-article20070449.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3