Porsche demarează rechemarea pentru Cayenne Diesel

Se știe deja din vară faptul că în variantă diesel automobilul de teren Porsche Cayenne prezintă o tehnologie ilegală de întrerupere a funcționării sistemelor de epurare a emisiilor. Trei luni mai târziu cei de la Stuttgart pot începe să modifice automobilele și recheamă în service pe toate cele afectate.

Porsche recheamă fix 21.500 de automobile de teren de tip Cayenne, afectate de scandalul emisiilor. Acestea trebuie să se prezinte în următoarele săptămâni în ateliere. Biroul Federal pentru Vehicule Motorizate (KBA) a dat liber campaniei de actualizare software, anunță cei de la Porsche. Clienții sunt îndemnați să își facă programări în ateliere începând cu data de 6 octombrie.

În vehiculele de tip Cayenne 3.0 V6 Diesel a fost descoperită o tehnologie ilegală de mascare a emisiilor. Update-ul va dura circa o oră și nu are nici un fel de efecte asupra duratei de viață a motorului și asupra sistemelor de evacuare a emisiilor, subliniază compania.

KBA a confirmat și datele anterioare privind consumul, performanța și cuplul motor, dar și cele pentru zgomot și emisii de dioxid de carbon. Din 21.500 afectate la nivel european, un număr de 7500 sunt înmatriculate în Germania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Porsche-startet-Rueckruf-von-Diesel-Cayenne-article20104797.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 19 = 27