PORSCHE IA POZITIE

  • 41533409Porsche Holding se pune pe poziție

După vânzarea Porsche AG către Volkswagen, grupul Porsche Holding este în căutarea de noi activități. Participarea VW asigură un venit regulat. Peste 24 de angajamente trec acum prin verificare. Cu toate acestea, încă nu s-a luat o decizie.

 

Porsche Holding SE (PSE) este în căutarea a noi investiții. Anul trecut peste 24 de companii au fost atent analizate și nu s-au găsit candidați interesanți printre ei, spune directorul executiv Martin Winterkorn, care conduce în uniune personală, atât Volkswagen cât și Porsche SE. Este doar o chestiune de timp până când se va realiza prima tranzacție. Cu toate acestea, evaluarea investițiilor este dată de volumul ridicat de lichidități de pe piață, iar Porsche nu a fost dispus să plătească orice preț.

 

Porsche SE a devenit în mare măsură lipsit de datorii după vânzarea Porsche AG către Volkswagen în 2012 și trăiește de atunci în principal prin participarea Volkswagen în grupul lor. Dar șvabii vor să dezvolte pe viitor afaceri în domeniul auto și al mobilității.

 

Holdingul ar avea suficientă lichiditate, adică banii datorați minus numerarul și băncile, ajungând anual la aproximativ 2,6 miliarde de euro. Marea majoritate dintre aceștia vor merge spre investiții, potrivit lui Winterkorn.

 

Spre ce anume ar putea merge, rămâne încă neclar. În mod spefici ar trebui să meargă înspre dezvoltarea de noi concepte și materiale, precum și tehnologii inovatoare. Winterkorn a subliniat însă că nu este dipus să plătească orice preț pentru “investiții interesante”.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Porsche-Holding-bringt-sich-in-Stellung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 94