Porsche plătește un bonus consistent

bb494096ba5415db4c2c2adc1161e44b

La VW de la Wolfsburg există o stare generală de apatie datorată scandalului emisiilor. Dar la compania-fiică Porsche angajații primesc o parte consistentă din bonusuri.

Porsche plătește angajaților săi premii consistente în ciuda problemelor binecunoscute de la firma-mamă. Cei peste 15.000 de angajați ar trebui să primească pentru anul fiscal trecut o sumă de 8911 euro, cu 300 de euro mai mult decât în anul precedent, anunță constructorul de mașini sport.

Fiica concernului VW a motivat mărirea bonusurilor prin creșterea substanțială a profitului companiei. Constructorul de mașini sport de la Stuttgart și-a sporit profitabilitatea cu un sfert față de rezultatul înregistrat cu un an mai devreme, acesta totalizând 3,4 miliarde de euro. Plățile speciale sunt formate din două componente: cea mai mare parte, 8211 euro, vor fi primiți de angajați în numerar, iar restul de 700 de euro merg la asigurarea lor de pensie.

Stuttgart Zeitung citează spusele șefului consiliului de administrație, Uwe Hück, care a declarat că această decizie sigur va atrage priviri critice din partea unora. Potrivit raportului din presă ar fi recomandat să se taie și din bonusurile angajaților Porsche, pe fondul publicității negative atrase de problemele concernului-mamă. Dar Hück a adăugat apoi că nu ar fi corect ca angajații Porsche să piardă din banii ce li se cuvin, doar pentru că anumite persoane din companie au făcut prostii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Porsche-zahlt-kraeftigen-Bonus-article17235661.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 30