Porsche poate respira

1e51595e35ed50a2b1b2287fb30e545e

Vești bune pentru Porsche SE la scurtă vreme înainte de Crăciun: Curtea Supremă De Justiție din Germania a blocat un proces al unui fond de hedging în legătură cu licitația VW pentru concernul Porsche. Cu toate acestea, litigiul nu s-a încheiat complet.

Porsche Holding a înregistrat o victorie intermediară în conflictul ce durează de ani de zile, privind preluarea concernului Porsche de către Volkswagen. Curtea Supremă de Justiție (BGH) a respins plângerea fondului împotriva hotărârii Curții Superioare Regionale de la Stuttgart din anul 2015, anunță Porsche SE (PSE). Acuzatorii au cerut despăgubiri în valoare de 1,2 miliarde de euro.

Prin această decizie Curtea Superioară Federală a încheiat administrarea procesului. Dar conflictul nu este neapărat încheiat, Curtea Superioară Regională de la Celle va porni anul următor un alt proces. La un astfel de proces un acuzator este luat ca model. Apoi judecătorii se pot orienta după această decizie și în alte procese.

Motivul este litigiul privind preluarea fostului concern mamă al Porsche, PSE, de către Volkswagen în urmă cu opt ani de zile. PSE a majorat treptat participația la VW și a încercat să înghită apoi concernul mamă. La final PSE a vândut marea majoritate a acțiunilor către Volkswagen, dar din cauza nivelului ridicat de datorii a trebuit să cedeze complet marca de mașini sportive către VW.

Însă datorită unor turbulențe puternice de curs din perioada respectivă unii acționari au pierdut sume mari de bani. Ei consideră, privind retroactiv, că au fost prost informați. Porsche SE consideră că procesul este nefondat. Curtea Regională de la Stuttgart a achitat în primăvară pe foștii manageri de la Porsche, Wendelin Wiedeking și Holger Härter, în procesul privind manipulările de pe piață.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Porsche-kann-aufatmen-article19402206.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − 62 =