Porsche va renunța la diesel în favoarea electrificării

În contextul Dieselgate, decizia este deloc surprinzătoare. Porsche face următorul pas în direcția electrificării cât mai multor modele, prin eliminarea ultimelor motoare propulsate de motorină din gama sa. În Europa, Panamera și Macan nu vor mai fi disponibile în versiuni diesel. O declarație a companiei pentru publicația Autocar a menționat o schimbare culturală ca fiind motivul acestei decizii. Cu toate acestea, a existat și un motiv reglementar în spatele acestei alegerei, pentru că firma a menționat o actualizare software care a fost concepută în consultație cu autoritățile.

În locul motoarelor diesel, Porsche se va concentra tot mai mult pe vânzarea de automobile hibrid și electrice. Aceste modele se dovedesc deja populare printre fanii germani ai brandului. Potrivit celor de la Autocar, circa jumătate din vânzările de Panamera sunt variante hibrid sau electrice, față de 15% cât este proporția celor diesel. Nu există deocamdată o versiune hibrid pentru Macan, dar această variantă ar trebui să facă parte din ofertă la următoarea actualizare.

Primul vehicul complet electric de la Porsche va fi o versiune de producție a Mission E. Acesta va sosi în anul 2019 și va oferi se pare o gamă variată de opțiuni. Modelul de bază va avea circa 400 de cai putere (300 de kilowați), dar va exista și o variantă care va topi autonomia, cu o putere totală de 670 de cai (500 de kW). Ne așteptăm la o autonomie de cel puțin 500 de kilometri.

Compania ia în considerare și acum un al doilea model electric. O versiune electrică a lui Macan de nouă generație este aparent opțiunea favorită printre manageri la ora actuală. Cu toate acestea, modelul nu va sosi până la începutul anului 2020, deci există suficient timp pentru ca administrația să se răzgândească. În plus, renumitul Porsche 911 va primi o variantă plug-in în 2023 sau 2024.

Porsche To Ditch Diesel In Favor Of Electrification

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 6 =