Portalul de internet IMDb.com, dedicat industriei de film, închide forumul de discuții

IMG_1170

Portalul de internet IMDb.com dedicat industriei de film îi anunță pe utilizatorii săi într-un mesaj postat online că va opri de la data de 20 februarie funcționarea forumului unde împătimiții filmului puteau discuta despre personajele lor preferate sau despre multe alte teme legate de lumea filmului, scrie vineri theverge.com.

Potrivit anunțului postat de IMDb.com (The Internet Movie Database), ”forumul de mesaje al site-ului și sistemul de transmitere a mesajelor private între utilizatori nu vor mai funcționa de la data de 20 februarie pentru că acestea nu mai oferă o experiență pozitivă și folositoare pentru cei mai mulți dintre cei peste 250 de milioane de utilizatori lunari ai noștri de la nivel mondial.”

The Verge scrie că acesta este sfârșitul unei ere pentru iubitorii filmului. Portalul IMDb funcționează din anii ’90, când la acel moment internetul nu era decât un loc de discuții între utilizatori. Între timp, au apărut tot mai multe forumuri dedicate schimbului de mesaje între utilizatori, iar odată cu ”explozia” rețelelor de socializare utilizatorii de internet s-au îndreptat către acestea pentru a discuta despre industria filmului. Chiar și în cazul IMDb, utilizatorii săi folosesc mai des paginile sale dedicate de pe rețelele de socializare pentru a posta comentarii legate de lumea filmului.

Cei de la IMDb au transmis online anunțul pentru ca în această perioadă de tranziție, care se va încheia la 19 februarie, utilizatorii forumului să aibă posibilitatea să schimbe datele de contact prin care să poată comunica ulterior închiderii forumului și sistemului de comunicare prin mesaje private.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − = 27