Portalul german al creditorilor

6e8c50fd584df2c35b71288ab3891423

Cel ce era odată cel mai mare comerciant de rumeguș din lume este acum insolvent. După ani de zile de extindere prin obligațiuni aceștia au suferit daune de 220 de milioane de euro. Cei afectați de situația companiei pot să se înregistreze acum online, dar trebuie să aștepte pentru ca cererile lor să fie îndeplinite.

Acționarii de la compania prelucrătoare a lemnului, German Pellets din Wismar, pot să se înregistreze acum electronic ca acționari. După cum a spus un purtător de cuvânt al administratorului provizoriu a insolvenței, Bettina Schmudde, a fost construită și o pagină de internet pentru acest lucru.

Aceasta informează cu privire la evoluțiile actuale în companie și va oferi în scurt timp chiar și posibilitatea pentru o înregistrare gratuită. Cerințele lor concrete vor putea să fie însă îndeplinite pentru deținătorii de obligațiuni, certificare de participare sau drepturi de participare doar după deschiderea procedurii de insolvență. Când se va petrece acest lucru, încă nu se poate spune. Pentru că va dura până ce se va face inventarul peste tot în rețeaua de 30 de firme răspândite la nivel mondial.

Grupul German Pellets, care potrivit proprilor date era cândva cel mai mare producător la nivel mondial de rumeguș pentru încălzire, și-a finanțat timp de ani de zile extinderea afacerilor prin intermediul obligațiunilor, iar acum se află în datorie față de creditorii săi cu 220 de milioane de euro. Ar fi vorba despre 12.000 de persoane afectate, care ar fi achiziționat obligațiuni și drepturi recompensate cu dobânzi mari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/German-Pellets-richtet-Glaeubiger-Portal-ein-article17099201.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 80 = 84