Portugalia culege taxe pentru bani

2015-05-14T203837Z-621265838-GF10000095030-RTRMADP-3-PORTUGAL-CULTURE

Portugalia culege taxe pentru bani

Astfel de artificii au fost până acum posibile pentru giganți economici precum Germania: investitorii plătesc bani Portugaliei pentru a beneficia de onoarea de a deține obligațiunile acestui stat. Pentru prima dată au fost scoase la licitație hârtii cu randamente negative.

În ciuda turbulențelor recente din piața de obligațiuni, titlurile de stat din zona euro sunt foarte căutate de investitori. Acum Portugalia a fost capabilă să-și vândă primele titluri pe termen scurt cu randament negativ.

Conform datelor oferite de agenția națională pentru administrarea datoriei, la hârtiile de valoare cu o scadență de șase luni s-a oferit un randament de minus 0,002 procente. Asta înseamnă că pentru noua hârtie Portugalia nu va trebui să plătească nici un fel de dobânzi, ci dimpotrivă, va încasa o sumă de bani, chiar dacă este vorba de una simbolică.

Cererea pentru noile documente a fost relativ ridicată. Cererea ar fi ajuns pentru plasarea de patru ori mai multe hârtii decât s-au emis pe piață. La ultima licitație comparabilă de la mijlocul lunii martie randamentele pentru hârtiile cu scadență la șase luni din Portugalia erau la nivelul de 0,047%. Observatorii pieței cred că investitorii calculează înainte faptul că BCE urmează mai mult ca sigur să le răscumpere obligațiunile.

http://www.teleboerse.de/anleihen/Portugal-kassiert-Gebuehren-fuer-Geld-article15135886.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 28