portugalia iese

portugal-euroschirm

  1. Portugalia paraseste barca de salvare

Dupa Spania si irlanda acum o a treia tara vrea sa se descurce fara programul de salvare al zonei euro: Portugalia. Cu toate acestea, aceste tari ar terbui sa fie orice, dar numai neglijente nu, iar partenerii UE indeamna catre economisire.

 

Portugalia va inchide oficial parteneriatul cu fondul de salvare euro. Tara a apelat la acesta, in urma cu trei ani deoarece nu s-a putut finanta de pe pietele de capital. In schimbul imprumuturilor de 78 de miliarde de euro acordate de urgenta din partea tarilor din zona euro, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International au impus masuri de austeritate rigide Portugaliei.

 

In acelasi timp ratele dobanzilor la obligatiuni au scazut semnificativ pe pietele de obligatiuni. Dupa condamnarea primului ministru Pedro Passos Coelho, tara se poate descurca cu rezervele pe care le are inca un an de turbulente financiare.

 

Potrivit Comisiei UE, tara are nevoie sa mentina masurile de austeritate chiar si dupa iesirea de sub umbrela partenerilor UE. Comisarul european Siim Kallas a declarat ca nu exista nici un motiv pentru care ar trebui sa neglizeze politicile aplicate pana in prezent. Pentru a consolida redresarea economica si pentru a reduce in continuare somajul inacceptabil de mare este esential ca politicile si reformele bugetare solide sa continue si in urmatorii ani.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Portugal-verlaesst-offiziell-Rettungsschirm-article12847081.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =