Portugalia încearcă să calmeze temerile legate de Banca Centrală

_76201529_86z96qvb

Portugalia încearcă să calmeze temerile legate de Banca Centrală
Banca centrală a Portugaliei a încercat să calmeze investitorii, afirmând că Banco Espirito Santo nu are nevoie de fonduri suplimentare. Banco Espirito Santo însăși, spune că are finanțele suficiente pentru a face față problemelor legate de datoriile societății mamă. Grijile cu privire la puterea financiară a societății-mamă a băncii au lovit piețele bursiere mondiale, in cursul zilei joi.

Banca Centrală susţine că investitorii nu au avut “nici un motiv să se îndoiască” de securitatea fondurilor, iar deponenți, de asemenea nu au “nici un motiv să fie îngrijorați”.
Joi, acțiuni Banco Espirito Santo (BES) și Espirito Santo Financial Group – care detine o participatie de 25% în SIC – au scăzut brusc, datorită grijilor cu privire la sănătatea financiară a grupului Espirito Santo.
Espirito Santo Financial Group a cerut, de asemenea, ca tranzacționarea, în acțiunile sale să fie suspendată, joi, din cauza “dificultăților materiale” ale celui mai mare actionar al său, Espirito Santo International.

Evenimentele au declanșat multe preocupări în rândul băncilor europene. La apogeul crizei financiare, Portugalia a fost nevoit să accepte planul de salvare în valoare de 78 miliarde de euro, de la partenerii săi europeni și Fondul Monetar Internațional. Portugalia a ieșit însă, din programul de salvare luna trecuta, încrezătoare că economia ţării şi-a revenit .
http://www.bbc.com/news/business-28260172

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 73