Porturile din Asia sunt standardul

hafen

Porturile din Asia sunt standardul
Multă vreme portul din Hamburg a deținut titlul de cel mai mare din lume. Dar boom-ul economic din China a schimbat această imagine. Între timp portul Shanghai este de trei ori mai mare. Hamburg trebuie să puncteze altfel.

Lista celor mai mari zece porturi de containere din lume se citește ca o plimbare pe o hartă chinezească. Shanghai, Shenzen, Hong Kong, Ningbo, Qingdao, Guangzhou. În primele zece porturi la nivel mondial se află doar șase porturi chinezești. După aceea urmează Singapore, Coreea de Sud cu portul Busan și portul Dubai din Emiratele Arabe Unite. Aceste informații reies dintr-o analiză a serviciului de informații Alphaliner.

Singurul port american din top 10 se află pe poziția a noua și este reprezentat de portul Los Angeles / Long Beach. Iar ocuparea acestei poziții este realizată printr-un mic truc și anume faptul că de fapt sunt două porturi diferite care funzționează sub același nume. Apropierea lor face ca de cele mai multe ori să fie considerate împreună același port. Dintre porturile europene doar Rotterdam apare pe locul al doisprezecelea, iar Hamburg ocupă abia poziția 16, iar Bremen nici nu mai apucă top 20.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Asiens-Haefen-sind-der-Massstab-article13442261.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =