PORUMB “CLONAT”

 

  • maisPorumb modificat genetic

Țările din UE nu s-au putut pune de acord cu privire la o formă de interzicere a porumbului modificat genetic pe teritoriul Uniunii. Deoarece marea coaliție nu este unită cu privire la problemă, se abține, printre altele și Germania. Iar acest lucru va duce cel mai probabil la aprobarea plantelor controversate.

 

Controversata plantă 1507 – porumb modificat genetic va fi, cel mai probabil, permisă spre cultivare în Uniunea Europeană. Marea majoritatea a miniștrilor UE au vorbit la reuniunea de la Bruxelles în dezbatere publică față de această problemă, din păcate fără vreun rezultat. Iar în ciuda acestor dezbateri, nu s-au adunat voturile necesare pentru respingere. Ar fi fost nevoie de o majoritate calificată, care la nivelul UE se stabilește după o metodă complexă, în funcție de dimensiunea populației fiecărui stat.

 

Deci acum decizia revine Comisiei Europene. Serviciul juridic al Comisiei a declarat faptul că, Comisia ar trebui să permită introducerea în circuitul agricol de smințe modificate genetic, dacă între timp nu au apărut alte descoperiri științifice.

 

Chiar înainte de vot Michael Roth de la SPD a spus că Germania se va abține de la vot, pentru că există opinii foarte diferite pe această temă în guvernul federal. Ministrul de externe a reprezentat Germania la votul de la Bruxelles. Roth a declarat că el personal și membrii ai partidului său, SPD, sunt împotriva cultivării de porumb modificat genetic. Cu toate acestea, Biroul Cancelarului și membrii ai partidului CDU sunt în favoarea acesteia. Într-un astfel de caz, regulamentul de procedură al guvernului federal german prevede o abținere de la vot la nivelul UE.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/eu-entscheidung-deutschland-macht-genmais-moeglich-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 15