Poșta Germană a făcut abuz de poziție dominantă

imago62918570h

Poșta Germană a făcut abuz de poziție dominantă

Timp de ani de zile Deutsche Post și-a blocat sistematic concurenții de pe piață. Un abuz clar de putere, este punctul de vedere al Biroului Federal al Cartelurilor.

Deutsche Post ar fi abuzat de puterea sa pe piață potrivit Biroului Federal al Cartelurilor și astfel ar fi îndepărtat concurenții de pe piață. Poșta Germană a fixat în trecut anumite prețuri în relația cu clienții săi majori, prețuri pe care alți concurenți nu și le puteau permite și astfel nu puteau lansa o ofertă competitivă.

Acest aspect a fost explicat de către președintele Biroului Federal al Cartelurilor, Andreas Mundt. O astfel de atitudine față de concurenți poate bloca concurența pe piață.

În ciuda deschiderii pieței poștale, grupul de la Bonn deține o cotă de piață de peste 80%, ceea ce continuă să reprezinte o poziție dominantă în zona serviciilor poștale. Grupul Deutsche Post, prin urmare, este obligat să furnizeze un așa-numit acces la rețea a concurenților săi.

Concurenții pot livra scrisori preplătite și presortate într-un centru de scrisori al Deutsche Post, care preia apoi promovarea ulterioară și taxează concurența pentru serviciile prestate.

Deutsche Post a convenit prețuri de livrare a scrisorilor cu patru mari concurenți, prețuri pe care un concurent trebuie să le plătească pentru accesul la centrul de distribuție al Poștei Germane. Concurenții s-au aflat astfel în situația de a nu putea face o ofertă competitivă pentru clientul final.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Post-missbrauchte-Macht-Position-article15460201.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =