Poșta germană în fața unui nou val de greve

3pgd5720

Poșta germană în fața unui nou val de greve

Clienții Deutsche Post trebuie să se aștepte în continuare întârzieri în livrările de scrisori și colete. Concernul și sindicatul Verdi nu au putut să se pună de acord. Uniunea amenință deja cu alte greve.

Deutsche Post și sindicatul Verdi nu au reușit nici un progres în discuțiile lor colective. Discuțiile au fost amânate, ambele părți au comunicat acest lucru la Königswinter de la Bonn. Clienții să conteze acum pe noi greve și întârzieri în livările de scrisori și colete.

Andrea Kocsis, reprezentantul pentru negociere din partea Verdi a explicat faptul că angajatorul a negat orice concesii față de cererile sindicatului, chiar și după a cincea rundă de negocieri. Muncitorii vor găsi însă un răspuns pentru acest lucru, a amenințat acesta compania. Conducătorul negocierilor Melanie Kreis a acuzat o atitudine de refuz din partea Verdi. Discuțiile vor continua pe 1 și 2 iunie la Berlin.

Verdi vrea să pună în aplicare un acord tarifar pentru cei 140.000 de angajați ai Poștei Germane, care să prevadă un salar majorat cu 5,5 procente pentru o perioadă de douăsprezece luni, precum și o reducere a orelor de lucru săptămânale de la 38,5 ore la 36 de ore, pentru același salar.

Uniunea a subliniat că neîndeplinirea pretențiilor sindicatului va conduce implicit la mai multe valuri de greve de avertizare cu acoperire la nivel național. Toate ofertele Poștei au fost respinse în discuțiile ce au avut loc.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Post-steht-vor-neuer-Streikwelle-article15145121.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 4