Postări Facebook manipulate

Facebook_Tablet_shutterstock_Twin_Design_176076512_w295_h246

Postări Facebook manipulate
Cum afectează mesajul de stare al altora proprile noastre postări de pe Facebook? Pentru a răspunde la această întrebare, o echipă de cercetare a manipulat feed-urile de știri a peste 600.000 de oameni, fără acordul lor expres.

Pentru un experiment științific, știrile de pe Facebook au fost modificate pentru peste 600.000 de persoane. Testul a avut loc în 2012, dar abia acum devin disponibile rezultatele prin publicarea studiului.

Un potop de imagini și mesaje de stare. News Feed-ul de pe Facebook a promis ca mereu să arate utilizatorului cine, unde și cu cine sau cu cine nu a mai fost. Iar acum se știe. În ianuarie 2012 peste 600.000 de persoane au fost propuși pentru un experiment psihologic manipulant. Timp de o săptămână aceștia au văzut mesaje predominant pozitive de la prietenii lor, de la alții predominant negative. Utilizatorii au fost cobai fără voie, nu au știut de test, nici nu au fost de acord în mod expres cu acesta și nici nu au fost notificați în prealabil.

O echipă de cercetare condusă de omul de știință Adam Kramer a vrut să afle printr-un experiment dacă mesajele de stare de la prieteni le influențează pe cele proprii. La sfârșitul săptămânii s-a constatat că cei bombardați cu mesaje pozitive au postat și ei, de asemenea, mesaje pozitive. Celălalt grup negativ, cu toate acestea, a raportat despre eveniment mai puțin pozitive. Cu toate acestea, efectul este slab resimțit datorită numărului mare de utilizatori al Facebook și diferitele tipuri de prieteni pe care fiecare dintre noi îi avem pe Facebook.

http://www.sueddeutsche.de/digital/psychologisches-experiment-hunderttausende-manipulierte-newsfeeds-bei-facebook-1.2022006

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =