Poștașii intră în grevă

58351534

Poștașii intră în grevă

Greva lucrătorilor poștali continuă. Aproximativ 7000 de lucrători au renunțat la muncă în unitățile din toată țara, spune sindicatul Verdi. Greva va dura până marți.

Mii de lucrători ai Poștei Germane ce se ocupă de plicuri și colete au intrat sâmbătă din nou în grevă potrivit informațiilor sindicatului. Fix 7000 de muncitori de la nivel național participă la grevă, anunță sindicatul din servicii. Astfel, afectate au fost printre altele Nordrhein-Westfallen, Hessen, Rheinland-Pfalz și Saarland.

Deja de vineri au intrat în grevă potrivit Verdi peste 7000 de muncitori din toate landurile în afară de Thuringen și Sanchsen-Anhalt.

În conflictul tarifar presărat din ce în ce mai mult cu întreruperi ale lucrului, este vorba de formarea a 49 de companii regionale prin intermediul Poștei Germane, în care angajații vor fi plătiți la regimul tarifar inferior din sectorul logistică și expediții. Verdi vede prin asta o încălcare a acordurilor anterioare.

Verdi cere un program de lucru mai scurt și semnificativ mai mulți bani pentru cei 140.000 de angajați ai concernului. Uniunea a respins toate ofertele anterioare din partea Poștei. Potrivit ofertei, salariile vor fi ridicate cu 5,5% în decurs de douăsprezece luni. Verdi cere de asemenea o reducere a orelor săptămânale de lucru de la 38,5 ore la 36 de ore cu aceleași beneficii salariale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Brieftraeger-setzen-Streik-fort-article15108451.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − = 49