Potash retrage oferta pentru K+S

60248093

Potash retrage oferta pentru K+S

Concernul membru DAX, K+S, nu va deveni canadian: producătorul de îngrășăminte Potash renunță la ideea unei fuziuni cu K+S. Compania de la Kassel se luptă astfel cu succes împotriva tentativei de preluare din partea concurentului.

Producătorul canadian de îngrășăminte, Potash, retrage oferta sa de miliarde pentru rivalul de la Kassel, K+S, după ce a întâmpinat o rezistență aprigă. Un acord între cele două companii nu mai este în interesul acționarilor, spun cei de la Potash.

K+S a repsins anterior avansurilor celor de la Potash. Oferta de peste 41 de euro pe fiecare acțiune, pe care K+S a estimat-o la un total de 7,9 miliarde de euro, a fost prea scăzută pentru compania DAX și garanția locurilor de muncă insuficientă. Chiar și politicienii autohtoni s-au poziționat în spatele conducerii K+S, Potash având printre altele interviuri la guvernul landului Hessen.

Șeful Potash, Jochen Tilk, a spus ca urmare a anunțului că mediul macroeconomic provocator a contribuit de asemenea la reducerea semnificativă a pieței globale de materii prime și a pieței acțiunilor.

Companiile comparabile din industria potasiului au trebuit să suporte potrivit spuselor sale pierderi și de aproape 40%. În fața acestor condiții de piață și a lipsei de cooperare din partea K+S, conducerea canadiană a ajuns la concluzia că nu este în interesul acționarilor să continue urmărirea unei fuziuni.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Potash-zieht-Gebot-fuer-K-S-zurueck-article16069571.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 34