Povestea de succes a Google continuă

c523b87c049960610157a115392e50b2

Concernul-mamă al Google, Alphabet, poate raporta afaceri bune în trimestrul trecut în domeniile publicitate pe smartphone și tablete. De asemenea, cifrele arată promițătoare. Acțiunile cresc puternic în comerțul post-bursier.

Concernul Alphabet și-a continuat creșterea puternică și în al doilea trimestru. Vânzările companiei au urcat datorită veniturilor sănătoase din publicitate cu 21,5 miliarde de dolari, după ce în aceeași perioadă a anului precedent au atins nivelul de 17,7 miliarde de dolari, după cum anunță Alphabet la închiderea piețelor bursiere. A fost din nou mai mult decât se așteptau analiștii, care au prevăzut suma de 20,76 miliarde de dolari.

Profitul pe acțiune a înregistrat de asemenea o creștere de șase procente până la 8,42 de dolari, înainte de aplicarea efectelor speciale. Aici Alphabet a atins 6,99 dolari în anul precedent. Analiștii se așteptau la abia 8,04 dolari. În total profitul net a atins 4,88 miliarde de dolari.

Afacerea principală la Google este de ani de zile motor de creștere pentru Alphabet. Motorul de căutare și serviciile online adiacente sunt în continuare iubite de utilizatorii din toată lumea, iar tranziția internetului către dispozitive mobile este promovată prin intermediul sistemului de operare Android. Iar publicitatea ajută la sporirea veniturilor Google, care are peste un miliard de utilizatori. Analiștii estimează că peste jumătate din vânzările de publicitate sunt generate de dispozitive mobile. Google care controlează 31% din piața mondială de publicitate în mediu digital, anunță oamenii de știință, piață ce valorează 187 de miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Googles-Erfolgsstory-haelt-an-article18296211.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 86