Power-Golf cu 310 cai putere

După ce Golf VII a fost prevăzut cu un facelift, a venit și rândul outsiderilor. Printre aceștia se numără și cel mai puternic model al seriei, Golf R. Cei 310 cai putere ai săi îl fac un concurent puternic chiar și pentru Porsche.

În urmă cu 17 ani VW a lansat Golf R32, pe atunci un pachet de tuning pentru Volkswagen Golf ce conținea un motor cu o capacitate de 3,2L, șase cilindri și 241 de cai putere. Din R32 s-a dezvoltat apoi o nouă platformă pentru Golf R, care are sub capotă un motor turbo cu patru cilindri și o capacitate de doi litri, dezvoltând în același timp o putere de 270 de cai putere. Fanii vor rămâne însă fideli lui “Super-Golf”, unde litera R vine cu 30 de cai putere în plus.

Astăzi și cei 300 de cai putere sunt istorie. Prin actualul pachet de tuning de la Volkswagen inginerii au reușit să scoată din acest agregat TSI nu mai puțin de 310 cai putere. Nu a existat niciodată un Golf de serie care să fie mai puternic și mai rapid de atât, spune Arne Hinze, director de dezvoltare. Și niciodată proprietarii de Golf nu au putut să stârnească atât de multă invidie din partea celor cu mașini mult mai scumpe. În special dacă fanii VW Golf R vor alege să bifeze și pachetul „Performance” pe lista de opționale. Acesta elimină limitatorul electronic de viteză de la 250 de km/h și astfel proprietarul de Golf R poate atinge o viteză maximă de 267 de km/h. Chiar și unii proprietari de Porsche vor fi uimiți de o astfel de performanță, în special când vor vedea un Volkswagen Golf trecând în viteză pe lângă ei.

Noul Power-Golf poate fi recunoscut încă o dată după aspectul său agresiv, farurile pe bază de LED încadrate de un contur negru și grilajul frontal de tip fagure. Cine va alege acest pachet va mai primi și discuri de frână perforate și plăcuța argintie cu logo-ul “R”. Acestea sunt parte din pachetul opțional R Performance.

http://www.n-tv.de/auto/Power-Golf-erstarkt-auf-310-PS-article19770904.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 82 = 90