Powerpack-urile Tesla ajută Samoa să facă tranziția la energie regenerabilă 100%

Națiunea insulară își continuă eforturile de a converti centralele sale electrice pe bază de diesel în energii 100% regenerabile cu ajutorul soluției Tesla Powerpack de stocare pe bază de baterii.

De-a lungul anului trecut, constructorul auto cu sediul în California a lucrat din greu la instalarea și lansarea a două locații cu Tesla Powerpack în țară, ambele fiind concepute să profite de abundența de surse de energie regenerabilă, care s-ar pierde dacă nu ar exista o posibilitate de stocare, oferind stabilitate rețelelor locale.

Instalarea de Tesla Powerpack la Fiaga Power Station și la Faleolo International Airport sunt integrate cu un sistem de stocare energie de 13,6 MWh pentru centralele solare, eoliene și hidrologice din țară. Întregul sistem este optimizat de Tesla Grid Controller, care oferă țării un control în timp real asupra stabilității și securității rețelei.

Într-o declarație pentru Samoan Observer, primul ministru din Samoa, Tuilaepa Sa`ilele Malielegaoi a remarcat că utilizarea unui sistem de stocare pe bază de baterii Tesla a ajutat țara să obțină stabilitate suplimentară pentru rețeaua sa electrică.

Fără noile sisteme de stocare pe bază de baterii și fără controller-ul de microrețele, sistemul nu va fi capabil să opereze eficient la un nivel atât de ridicat de penetrare solară în Samoa, de 55%. Din moment ce bateriile au trecut de testele de funcționalitate, calitatea (voltajul și frecvența) ofertei de electricitate a fost foarte stabilă și nu mai fluctuează, așa cum se întâmpla înainte.

https://www.teslarati.com/tesla-powerpack-samoa-renewable-energy-transition/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4