Praktiker-ul german care a fost cumpărat de turci acum e în mâinile Brico Depot

Brico Depôt România, parte a Kingfisher plc, companie internaţională de bricolaj şi amenajări interioare, a finalizat cu succes tranzacţia pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Praktiker România de la familia Susli, au anunţat, luni, reprezentanţi ai retailerului.

‘Achiziţia Praktiker România ne oferă o prezenţă puternică în toată ţara. Dorim să ne ajutăm clienţii să-şi îmbunătăţească locuinţele şi să le personalizeze şi suntem bucuroşi că tot mai mulţi dintre ei vor beneficia de produse de calitate la preţuri bune. Vom continua investiţiile în toate magazinele pentru a îmbunătăţi experienţa de cumpărare a clienţilor noştri. De asemenea, ne bucurăm să creştem echipa din România şi le urăm bun venit tuturor angajaţilor Praktiker’, arată Adela Smeu, CEO Brico Depôt România, într-un comunicat.

Praktiker este unul dintre principalii jucători de pe piaţa românească de bricolaj şi amenajări interioare, având 26 de magazine. În prezent, Praktiker are peste 1.600 de angajaţi. În 2016, vânzările Praktiker au fost de 140 de milioane de euro.

Brico Depôt are 15 magazine în România, cu o suprafaţă de 114.000 de metri pătraţi şi 964 de angajaţi. Vânzările Brico Depôt România au însumat 144 de milioane de euro în 2016.

Kingfisher plc este o companie internaţională de bricolaj şi amenajări interioare, cu aproape 1.200 de magazine în 10 ţări din Europa şi Rusia, susţinută de o echipă de 77.000 de colegi. Ne desfăşurăm activitatea sub patru branduri de retail – B & Q, Castorama, Brico Dépôt şi Screwfix. Oferim produse şi servicii DIY şi de amenajări interioare pentru aproape şase milioane de clienţi care fac cumpărături în magazinele noastre şi prin intermediul canalelor noastre online, în fiecare săptămână. Clienţii noştri sunt reprezentaţi de toate persoanele care doresc să-şi îmbunătăţească locuinţa, precum şi de experţii şi de profesioniştii din domeniu care îi ajută.

În anul financiar încheiat la 31 ianuarie 2017, Kingfisher a raportat vânzări în valoare de aproximativ 11,2 miliarde de lire sterline, cu un profit subiacent înainte de impozitare de 787 de milioane de lire sterline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 42