PREA ALINTATI

Saving for the futurePrea alintaţi

  Ţinând cont de tehnologia avansată, foarte multe oportunităţi, distracţii, cum mai pot părinţii să îşi educe copii să fie muncitori şi disciplinaţi? Este cu atât mai greu cu cât din toate părţile primesc fix opusul disciplinei şi muncii.

Mulţi tineri faimoşi nu sunt un model pentru copii din ziua de astazi, cum ar fi Justin Bieber sau Miley Cyrus. Din păcate părinţii nu au timpul necesar sau nu realizează cât de important ar fi să vorbească cu copii lor despre valori, principii, modele în viaţă, pentru a nu fi educaţi de ceea ce văd la televizor.

Este indicat să îţi educi copilul să se comporte conform vârstei pe care o are şi conform situaţiei în care se află. Ei trebuie să înţeleagă că dacă nu ascultă, vor exista consecinţe. De asemenea nu îi recompensaţi pentru lucrurile normale pe care ar trebui să le facă (temele, să se spele pe dinţi, etc.), ei trebuie să înţeleagă de ce să facă acele lucruri, nu să le facă doar pentru rocompensă.

Specialiştii spun că soluţia este să stabiliţi nişte limite, şi să le susţineţi.  O altă soliţie ar fi să îi implicaţi în treburile casnice şi să îi încurajaţi să lucreze pe timpul vacanţelor.

Copii nu se nasc răi, obraznici, alintaţi, depinde de cum sunt crescuţi şi educaţi de părinţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − 22 =