Prea puține locuri de formare pentru refugiați

Companiile germane nu oferă suficiente locuri de formare și practică pentru refugiați, acuză centrele de joburi. Acestea cer o implicare mai mare și organizarea de mai multe cursuri de limbă germană.

Centrele germane de joburi cer din partea economiei germane mai mult curaj și mai multă disponibilitate spre riscuri când vine vorba de angajarea refugiaților. Matthias Schulze-Böing, membru al cercului purtătorilor de cuvânt a rețelei naționale Jobcenter, spune pentru publicația “Săptămâna economică” că există între angajatori o discrepanță între sprijinul anunțat public pentru integrarea refugiaților și acțiunile practice din teren.

Directorul Centrului de Joburi din Offenbach spune că numărul de locuri de formare sau practică nu ajunge nici pe departe pentru câți solicitanți există. Refugiații ar putea, din punctul de vedere al centrului de joburi, să fie mai bine sprijiniți. De aceea rețeaua de centre de joburi cere mai multă implicare în organizarea de cursuri de limbă germană, care până acum au fost administrate de Biroul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF) și de Agenția Federală pentru Muncă (BA).

Procedurile de cheltuieli și achiziții la BAMF și BA sunt dificile și mult prea complexe, spune Schulze-Böing. Dacă un centru de joburi ar dori să organizeze astfel de cursuri la fața locului, atunci totul ar funcționa mult mai bine. În special combinația de cursuri de limbă germană cu experiențe practice și sesiuni de formare profesională nu funcționează așa cum ar trebui.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zu-wenig-Ausbildungsplaetze-fuer-Fluechtlinge-article19945814.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 9 =