Preluarea aduce bani la ARM

be32794f691c54df8207cba067db0eec

Odată cu preluarea designerului britanic de cipuri, ARM, se anunță una dintre cele mai mari tranzacții din industria europeană de tehnologie. Japonezii se dedică locației din Marea Britanie, un semnal important pentru regat după votul Brexit.

Designerul de cipuri ARM, a cărei tehnologie este prezentă în aproape orice tabletă sau smartphone, va fi preluat de către ofertantul japonez de echipamente de telecomunicații, Softbank. Pentru fiecare acțiune ARM japonezii pun pe masă 17 lire și fac astfel o ofertă cu 43% mai mare decât cursul de închidere de vineri. După cum anunțat ambele concerne, consiliile de directori au aprobat tranzacția.

Softbank vrea să păstreze organizarea actuală a ARM, inclusiv echipele de management. După datele companilel britanice, ARM vrea să continue să existe ca și companie independentă și să aibe în continuare sediul central la Cambridge. Numărul angajaților din Marea Britanie va fi dublat în următorii cinci ani. Ministrul britanic de finanțe, Philip Hammond, explică faptul că preluarea arată că Regatul Unit nu și-a pierdut din atracția pentru investitori străini.

Cei de la Wall Street Journal au raportat deja despre o tranzacție de miliarde în industria europeană de tehnologie, citând informații furnizate de o persoană apropiată celor două companii. Japonezii fac prin această preluare a ARM Holding, anunțată între timp și în mod oficial, un pas important în direcția internetului mobil.

ARM nu produce în procesoarele în proprile unități de producție, ci doar arhitectura acestora, care este apoi cedată pe bază de licență. Procesoarele pe bază de tehnologie ARM lucrează extrem de eficient din punct de vedere al consumului de energie. De aceea a putut să își asigure locul în majoritatea smartphone-urilor și a tabletelor. Gigantul cipurilor, Intel, care domină afacerile cu procesoare pentru PC, nu au reușit să rupă niciodată supremația britanicilor în domeniul dispozitivelor mobile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Uebernahme-laesst-bei-ARM-die-Kasse-klingeln-article18213876.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − 75 =