Premieră absolută: Desant antreprenorial masiv al Forului organizațiilor patronale Bihor (FOP) la prefectul Claudiu Pop

Marți, 28 martie 2017, a fost o zi importantă pentru prefectul județului Bihor, evenimentul fiind ocazionat de prima întâlnire a acestuia cu FOP, grup constituit din mai mult de 90% din organizațiile patronale locale.

Emoția startului a fost de scurtă durată, trecându-se direct la discutarea problemelor urgente ale județului. Cu toții au concluzionat prioritatea infrastructurii rutiere, susținută chiar de gazda întâlnirii, prefectul Claudiu Pop, deschiderea de noi puncte vamale în nordul județului, subliniată de Sarkozy Zoltan, menținerea interesului pentru sănătatea județului, aspect accentuat de dna dr. Carmen Pantiș, educația antreprenorială și dezvoltarea relațiilor româno-maghiare, prioritate prezentată de Dacian Coita.

Dl. Ion Mintaș a insistat pe susținerea unei legi a patronatelor și a salarizării adaptate condițiilor specifice, aspecte întărite în intervenția sa și de dl. Costică Badea, care a reiterat că mediul de afaceri este cel care contribuie semnificativ la bunăstarea județului și în consecință, relația cu patronatele locale trebuie să devină prioritate cotidiană.

“Mesajul nostru, al tuturor reprezentanților mediului de afaceri din Bihor, către mediul politic este de a urma exemplul de bună colaborare între toate organizațiile patronale și asociațiile profesionale bihorene, pentru ca județul nostru să aibă dezvoltarea dorită de către toți cetățenii săi. Aveți înțelepciunea de a înlătura orgoliile și toate elementele ce vă îndepărtează, în loc să vă apropie. Noi am făcut acest lucru și astăzi Bihorul are cea mai puternică forță patronală din România” a spus în intervenția sa, domnul Ioan Lucian.

Deasemenea, reprezentanții FOP i-au propus prefectului să devină aliatul lor în promovarea și realizarea “Memorandumului pentru Bihor” pe care aceștia l-au inițiat și-l vor lansa săptămâna viitoare.

În final, toți participanții au fost de acord ca, fiind conștienți de forța pe care o reprezintă ca și partener al oricărui factor decizional important al județului, să fie consultați în toate deciziile legate de economia județului Bihor, pentru care își vor asuma toată responsabilitatea.

FOP BIHOR, FORUL ORGANIZATIILOR PATRONALE BIHOR, s-a creat prin Acordul de parteneriat încheiat la data de 19 ianuarie 2017, între următorii reprezentanți ai mediului de afaceri și ai asociațiilor profesionale din județul Bihor: Federația Patronilor Bihor, reprezentată prin Ioan Lucian în calitate de președinte; Camera de Comerț și Industrie (CCI) Bihor reprezentată prin dl. Constantin Badea – director general; Consiliul Local al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Oradea, reprezentat prin dl. Ioan Mintaş, președinte; Asociația Cluster Zepher, reprezentată prin Constantin Jurcă, președinte; Colegiul Farmaciștilor din Județul Bihor, reprezentat prin dr. Sebastian Nemeth, președinte; Asociația Camera de Comerț și Industrie Româno-Maghiară Carpatia, reprezentată prin dl. Kiraly Csaba Jozsef, în calitate de membru al Consiliului Director, Casa de Comerț a Ungariei – Biroul Regional Oradea, reprezentată prin dl. Sarkozi Zoltán, în calitate de director al Biroului Comercial al Ungariei, filiala Oradea; Asociația Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România, filiala Crișana, reprezentată prin dr. Vlad Cristian Deac în calitate de președinte; Asociația Județeană a Crescătorilor și Lucrătorilor în Reproducția Animalelor, reprezentată prin Viorel Porumb, în calitate de președinte; Colegiul Medicilor din județul Bihor, reprezentat prin dr. Carmen Pantiş, președinte, organizația având ca secretar general pe Dorel Puchianu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 36 = 41