Premiera mondiala in industria de textile, sigla de fair comercial

50998642In 2016 ar trebui ca producătorii legali și echitabili de articole textile să primeasc o nouă siglă. Dar înainte de introducerea sa există deja critici.

Sigla nu garantează în nici un fel condițiile rezonabile de lucru pentru lucrătorii care le-au produs.
Sigla ce urmează să certifice producția în condiții umane a articolelor textile a organizației Transfair este puternic criticată, potrivit unui raport din presă.

Campania pentru haine curate (CCC), pe care Transfair vrea să o câștige prin sprijin, se depărtează de proiect, raportează cei de la Spiegel. Promisiunile pe care Transfair vrea să le facă cu această siglă sunt o înșelăciune a consumatorilor, spune Gisela Burckhardt de la CCC pentru revista germană.
Transfair uită de cunoscuta siglă Fairtrade și planifică pentru prima jumătate a anului 2016 introducerea unei sigle pentru producătorii rezonabili de textile.

Ar trebui ca sigla pe viitor să garanteze condiții rezonabile și umane de producție a articolelor textile, precum și pentru întregul lanț de aprovizionare, de la fabrica de bumbac până la împachetarea produselor finite.

Burckhardt își motivează critica față de siglă prin faptul că, companiile ce iau parte la proiect pot beneficia de o perioadă de grație de șase ani până ce sunt obligate să plătească salarii minime de subzistență. O purtătoare de cuvânt a Transfair a apărat proiectul spunând că noul standard este primul de acest fel de la nivel mondial care fixează orice fel de termen pentru obligarea companiilor la plata salariilor de subzistență.

În schimb, pentru un proiect de succes îmbunătățirile salariale ar trebui să apară deja din primul an.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Streit-um-neues-Fairtrade-Siegel-article16638261.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 53