Premieră mondială, o șosea solară a fost dată în folosință

a6eb7bb3f9781f9e2dc9e62ecef0e571

În localitatea franceză Tourouvre, o șosea a fost pavată cu panouri solare. Ea este legată la rețeaua de curent electric. Este deocamdată un prototip, dar francezii au planuri mari.

Franța va echipa suprafața unei șosele cu module solare și este astfel lider mondial în domeniu, spun informațiile. Este posibil ca șoselele să fie folosite pentru exploatarea energiei solare și astfel să reducă din consumul de energie pe care iluminatul stradal, spre exemplu, îl creează, spune Ministrul Francez al Mediului și al Energiei, Ségolène Royal, la deschiderea acestei porțiuni de drum din Normandia. Economii se realizează și în cazul costurilor de construcție.

Modulele sunt dispuse pe o lungime de fix un kilometru și pe o lățime de doi metri, spune ministerul. Automobilele pot rula pe stratul de plastic. Potrivit lui Royal, șoseaua electrificată, care este conectată la rețeaua electrică, este doar un prototip. Alte proiecte sunt deja în desfășurare în Bretania și în portul din Marsilia.

Țările cu mult soare, în special cele africane, sunt deosebit de interesate de tehnologie, spune ministrul. Franța este lider mondial în domeniul utilizării de tehnologie pentru exploatarea energiei solare. Strada din Tourouvre este o premieră la nivel mondial și se bazează pe patente franțuzești și pe asamblare la nivel local, în Normandia.

http://www.n-tv.de/wissen/Solarstrasse-geht-in-Betrieb-article19398251.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 36