PREMIERA IN ORADEA

PREMIERA NATIONALA-PATRONATELE DIN ROMANIA IN ORADEA

Vineri, in premiera nationala, in ORADEA, FEDERATIA PATRONILOR BIHOR (FPBH), prin presedintele sau, dl IOAN LUCIAN, a gazduit primul CONSILIU DIRECTOR al UNIUNII NATIONALE  A PATRONATELOR DIN ROMANIA in prezenta dl lui presedinte, MARIAN PETRE MILUT. Evenimentul  s-a desfasurat, tot in premiera, in noul sediu destinat FPBH, din CETATEA ORADEA, unde, deja, desi inca in santier, sunt creeate conditiile de networking de calitate pentru toti membrii FPBH.IMG_6472 copy

Dupa un tur la mai marii locali, la dl.primar ILIE BOLOJAN, dl prefect CLAUDIU POP, si dl presedinte CORNEL POPA,  dl presedinte MARIAN PETRE MILUT a facut o serie de vizite la firme private, membre FPBH, cum sunt: CESAL, GAVELA, SAPICO. Ziua de vineri a continuat destul de incarcat cu sedinta CONSILIULUI DIRECTOR UNPR pana spre seara tarziu..

IMG_6474 copyBeneficiind de privilegiul de a fi impreuna aproape toata ziua cu dl presedinte al UNPR, am avut ocazia ca din expierenta sa de business, atat in Romania cat si in SUA, sa retin cateva idei si sugestii facute celor cu care s-a intilnit, dar si unele expierente concrete ce tin de zona intrebarii “stiati ca”?.

Bunaoara absolut toate cele trei personalitati locale au imbratisat ideea de a intra in istoria Romaniei prin rezolvarea combinata cu edilii din tara vecina a autostrazii Debrecen-Oradea, astfel, realizand impreuna cu aeroportul, un HUB fundamental al tarii noastre cu mediul de afaceri european.”Si aceasta pentru ca in lume nu se vorbeste doar de statistici ci si de oportunitati”, spunea domnia, sa accentuind in acest context si ideea ca cercul fizic de business este in jur de 200 de km fata de centrul de profit.

O durere dezbatuta si care se resimte bine in tara, este cea legata de dezadormirea mediului de afaceri raportata  la putere, aceasta, cu atat mai mult necesara cu cat, prin regionalizare, cresterea influentei mai agresive a oamenilor de afaceri romani, poate fi aplicata chiar si prin cei cinci membri permanenti in comisiile de specialitate de pe linga Ministerul fondurilor europene, din guvern si care sunt membrii de drept UNPR.

Alta idee ce am retinut-o, este o  notiune interesant abordata si anume aceeea a PRODUSULUI INTERNATIONAL BRUT nu INTERN, in care s-ar putea evalua contributia romanilor peste tot unde sunt, raportat la produsul total al economiei mondiale.

Pe acest tronson de idei s-a acccentuat si aspectul pregatirii de lideri nu de sefi, prin sublinierea acccentuata a dezvoltarii unei scoli de antreprenoriat autentica in tara noastra.

La grupul de idei, cu putin umor, numita “STIATI CA”, am apreciat sa va aduc la cunostinta doua expierente americane, pe scurt, transmise de presedintele UNPR -una care mi-a placut tare mult si anume ca angajatul american este concentrat pe producerea plusvalorii prin munca sa pentru ca altfel stie ca sute de alti pretendenti stau sa ii ocupe locul de munca, loc ce este fundamental pentru existenta pe continentul american; si o alta, faptul ca negocierea salariului se face pe ora si pe an-de ce pe an, pentru ca impozitul se plateste pentru venitul anual, iar diferenta valorica anuala intre cele doua criterii de negociere dau diferenta de calitate intre angajati.

Evenimentul a favorizat de asemenea si un schimb de “carti de vizita” si nu numai, intre toti cei care au participat, venind din toate cele patru colturi ale tarii.

IMG_6457 copy IMG_6469 copy IMG_6488 copy IMG_6578 copy IMG_6579 copy

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 96