Premierul Benjamin Netanyahu îi amenință cu “distrugerea” pe cei care îndeamnă la nimicirea Israelului

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a amenințat duminică, în ajunul Zilei Amintirii Holocaustului, să îi “distrugă” pe cei care îndeamnă la “distrugerea Israelului”, transmite AFP.

“Iranul și Stat Islamic vor să ne distrugă și ura față de evrei este îndreptată astăzi împotriva statului evreu”, a afirmat Benjamin Netanyahu la Memorialul Yad Vashem, la Ierusalim, referindu-se în special la organizația jihadistă.

“Cei care amenință să ne distrugă își asumă riscul să fie distruși”, a avertizat prim-ministrul. “Din popor fără apărare, am devenit un stat cu o capacitate defensivă dintre cele mai puternice în lume”, a adăugat el.

Israelul este cel mai fervent opozant al acordului încheiat în 2015 între marile puteri și Iranul privind programul nuclear al Teheranului care, potrivit guvernului israelian, vizează în primul rând distrugerea statului evreu.

Șase supraviețuitori ai Holocaustului au aprins torțe în memoria celor șase milioane de evrei uciși de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial (1939-1945).

Luni, la orele 10.00 (07.00 GMT), Israelul va întrerupe timp de două minute orice activitate, în sunetul sirenelor, în memoria evreilor victime ale nazismului.

Toate posturile de radio și televiziune din Israel au difuzat duminică după-amiază mărturii, documentare și filme în legătură cu acest genocid, mai scrie AFP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 2