Premierul Chinei distribuie “tranchilizante”

f0359f6b8a67e6b5c7cc8c498bb14fda

Îngrijorările privind economia Chinei sunt tot mai numeroase. La summit-ul “Davos de vară” din China premierul chinez Li Keqiang încearcă să liniștească investitorii străini. Brexit-ul sporește gradul de incertitudine de la nivel mondial.

Premierul chinez Li Keqiang vrea să distrugă îngrijorările oamenilor privind o creștere economică lentă și povara mare a datoriilor chineze. Economia Chinei nu se va prăbuși, asigură premierul în fața a peste 2000 de participanți la forumul economic mondial poreclit “Davos de vară”, ce are loc în apropiere de Beijing, în metropola chineză Tianjin.

China își va îndeplini obiectivul de creștere de 6,5 – 7,0% fixat pentru acest an, precum și toate celelalte obiective, asigură premierul Keqiang în fața reprezentanților mediului economic, a politicienilor și a experților. Recuperarea economiei globale rămâne, cu toate acestea, în spatele așteptărilor, iar ieșirea Marii Britanii din UE sporește gradul de nesiguranță. Premierul chinez a declarat că provocările trebuie abordate în mod comun și mediul economic internațional trebuie să capete stabilitate. Europa este un partener important pentru China, iar chinezii vor să își mențină și să își dezvolte relațiile economice atât cu Uniunea Europeană, cât și cu Marea Britanie.

Prin discursul său, premierul a încercat să curteze investitorii și alți participanți la întâlnirea anuală care are loc pentru a zecea oară în China. El a mai recunoscut că presiunea descendentă asupra economiei chineze va continua să ia amploare. Dar există, cu toate acestea, mai multe speranțe decât dificultăți. Chiar dacă exporturile s-au redus semnificativ de la începutul anului, economia s-a bazat tot mai mult pe cererea internă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Premier-verteilt-Beruhigungspillen-article18054956.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + = 21