Premierul japonez vizitează Pearl Harbor

ac4142fe2dee119e30fd36d5cbed83ef

Pe data de 7 decembrie 1941 forțele aviatice japoneze au atacat flota americană din Oceanul Pacific care se afla staționată la Pearl Harbor. 75 de ani mai târziu Shinzo Abe devine primul premier japonez care să viziteze această locație care are o enormă semnificație istorică.

Shinzo Abe devine primul premier din istorie care să viziteze Pearl Harbor, vizita având loc luna aceasta. El va vizita regiunea din arhipelagul Hawaii în cadrul unei vizite programate pentru data de 26 și 27 decembrie, împreună cu președintele american Barack Obama.

Japonia a atacat această bază militară pe data de 7 decembrie 1941 unde era staționată flota americană din Oceanul Pacific. Acest atac a determinat intrarea Statelor Unite ale Americii în Al Doilea Război Mondial.

Pe măsură ce luptele din Europa s-au încheiat prin capitularea Germaniei naziste pe data de 8 mai 1945, războiul a mai durat în regiunea Pacific până la începutul lunii august când Japonia, prin împăratul ei Hirohito, și-a anunțat capitularea după ce SUA a detonat două bombe atomice deasupra orașelor Hiroshima și Nagasaki.

Obama a devenit în luna mai a acestui an primul președinte american în funcție care să viziteze Hiroshima, însă nu au existat scuze oficiale din partea sa pentru dezastrul și pierderile de vieți omenești provocate de bombele atomice americane în urmă cu 75 de ani. Chiar și astăzi mii de oameni suferă de pe urma consecințelor acestor bombardamente atomice.

http://www.n-tv.de/politik/Japans-Regierungschef-besucht-Pearl-Harbor-article19253316.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 56