Premierul Luxemburgului, primul lider în funcţie, din UE care se căsătoreşte cu un partener de acelaşi sex

_83029907_027222249-1

Premierul Luxemburgului, primul lider în funcţie, din UE care se căsătoreşte cu un partener de acelaşi sex

Prim-ministrul Luxemburgului a devenit primul lider în fucnţie din UE, și al doilea din lume, care s-a căsătorit cu un partener de acelasi sex. Xavier Bettel s-a căsătorit vineri cu Gauthier Destenay, în cadrul unei ceremonii private la primaria capitalei. Cuplul se află printre primii care au beneficiat de legea care permite căsătoriile gay introdusă anul trecut.

Bettel a format un guvern în decembrie 2013, pentru a deveni primul prim-ministru homosexual al Luxemburgului. Acesta a anunțat că el și partenerul său civil Destenay, un arhitect, intenţionau să se căsătorească la doar câteva luni după ce parlamentarii au aprobat schimbarea legii, în iunie 2014.

Fostul prim-ministru belgian Elio di Rupo a fost primul lider național homosexual al UE. Potrivit cotidianului Luxemburger Wort, printre invitaţii de onoare ai ceremoniei s-a numărat fostul prim-ministru belgian Charles Michel.

Corespondenți spun că Luxemburg a fost anterior o țară catolică conservatoare, dar atitudinile s-au schimbat în ultimii ani, în mare parte datorită numărului mare de imigranți și lucrători străini.

http://www.bbc.com/news/world-europe-32753014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 49