Premii pentru automobile electrice

2ad7ccd229621c60adad7c35423b533cAutomobilele electrice sunt încă apariții exotice pe străzile germane, în ciuda unor obiective ambițioase ale guvernului federal. Se pare că ministerul economiei vrea din această cauză să subvenționeze cumpărarea de astfel de automobile. Bani vor fi de asemenea investiți în dezvoltarea de stații de încărcare.

Cine va cumpăra în viitor un automobil electric va primi, potrivit raportului unui ziar, un premiu în valoare de 5000 de euro din partea statului german. După cum raportează Hannoversche Allgemeine Zeitung, citând informațiile dintr-un document al ministrului federal al economiei, Sigmar Gabriel, premiile vor fi parte dintr-un program de sprijin pentru automobile electrice.

Proiectul trebuie să fie încă supus votului dintre ministere. Ministrul federal de finanțe, Wolfgang Schäuble, nu este deloc încântat.

Sunt de asemenea planificate stimulente pentru companii în cazul achiziției de astfel de automobile. În discuție sunt de asemenea o deducere specială a costurilor de dezvoltare, precum și un premiu de 3000 de euro pentru comercianți, se mai spune în raport.

Un alt element al pachetului de sprijin va fi, potrivit informațiilor, o dezvoltare mai rapidă a stațiilor de încărcare pentru automobile electrice. Chiar și o utilizare extinsă a automobilelor electrice în cadrul serviciilor guvernamentale este avută în vedere.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bericht-Gabriel-will-Praemie-fuer-E-Autos-article16774971.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =