Premiul Nobel pentru economie merge către Richard H. Thaler

Decizia a fost luată: Premiul Nobel pentru Economie merge în acest an către economistul Richard H. Thaler. Profesorul din Chicago se ocupă de ani de zile cu studiul factorilor psihologici care intervin în luarea deciziilor economice.

Premiul Nobel pentru Economie al anului 2017 merge către cercetătorul american Richard H. Thaler. Economistul primește acest premiu pentru contribuțiile sale la studiul psihologiei în context economic, după cum anunță Academia Regală pentru Științe de la Stockholm. Prin munca sa, Thaler a pus bazele pentru multe aplicații importante în viața de afaceri.

Thaler, născut în anul 1945, predă în prezent la Universitatea din Chicago. Membrii Academiei au subliniat activitatea sa în domeniul economiei comportamentale. Acestea sunt, de exemplu, studiul factorilor psihologici care se află în spatele luării deciziilor economice.

Odată cu acordarea Premiului Nobel de anul acesta către Thaler, Henning Vöpel se poate simți de asemenea onorat în mod indirect. Directorul Institutului Eocnomic Mondial de la Hamburg (HWWI) și-a convocat colegii americani la cerere pentru a-l numi pe Thaler ca și potențial candidat, care până la urmă a și câștigat.

Vöpel l-a văzut pe Thaler, împreună cu austriacul Ernst Fehr, potrivit pentru această distincție datorită contribuțiilor sale în economia experimentală și comportamentală. Aceste domenii lărgesc aria de înțelegere a comportamentlui și mecanismul din spatele luării deciziilor, într-o vreme în care schimbările sociale sunt extrem de rapide și sunt determinate de populism și digitalizare continuă, fapt ce determină necesitatea unei înțelegeri mai complexe a comportamentului uman.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nobelpreis-geht-an-Richard-H-Thaler-article20073223.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 + = 94