NR.1 PTR UCRAINA

  • Vitali_Klitschko_will_ukrainischer_Praesident_werdenUcraina caută președinte

Vitali Klitschko își depune candidatura pentru alegerile prezidențiale din Ucraina ce vor avea loc pe 25 mai anul acesta. În vârstă de 42 de ani, fostul campion la box va intra în curs din partea unui partid liberal și pro-UE. Reorganizarea țării este acum în plină desfășurare iar mulți se tem de represalii din partea fostului părinte – Rusia.

 

În Ucraina fostul campion la box, Vitali Klitschko, și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale ce vor avea loc pe 25 mai în țara vecină. De asemenea, acesta a declarat că se va prezenta la secția de votare pe data de 25 mai. Acesta a declarat că Ucraina are nevoie de schimbarea principiilor și a regulilor de joc, este nevoie ca dreptatea să fie restabilită. Fostul boxer, președinte al partidului Udar, a fost unul din liderii mișcărilor de protest împotriva președintelui Viktor Ianukovici, care a fost demis sâmbătă de către Parlament, după săptămâni de proteste sângeroase.

 

Fostul premier Iulia Timoșenko intenționează aparent să candideze în alegerile prezidențiale. Timoșenko va participa cu siguranță la alegeri, dacă este să ne luăm după declarațiile reprezentanților de partid. În vârstă de 53 de ani, aceasta a participat la alegerile din 2010 împotriva lui Ianukovici, dar a pierdut în fața acestuia. Ulterior, aceasta a fost condamnată la mai mulți ani de închisoare într-un proces ce se consideră la nivel internațional că a avut motive politice. În urma revoltelor politice, aceasta a fost eliberată din închisoare.

 

Președintele proaspăt demis este pe fugă. Parlamentul ucrainean a cerut Tribunalului Penal Internațional de la Haga să îl pună sub urmărire. În Ucraina a fost emis un mandat de arestare pe numele lui Ianukovici pentru acuzații de “ucidere în masă”. Conform rapoartelor jurnaliștilor, fostul președinte ar fi dispus înainte de căderea sa, intervenția a peste 20.000 de polițiști și forțe de ordine pe străzi pentru oprirea prin forță a protestelor. Peste 100 de oameni se presupune că au murit pe străzi atunci când lunetiști comandați de fostul președinte ar fi deschis focul asupra protestatarilor.

 

http://www.n-tv.de/politik/Klitschko-will-ukrainischer-Praesident-werden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 6