Preşedintele Barack Obama, cel mai popular politician de pe Facebook

narendra-modi-barack-obamaPreședintele Barack Obama a fost numit cel mai popular politician de pe Facebook, cu mai mult de 46 de milioane de aprecieri pe pagina sa. Pagina personală a prim-ministrul indian Narendra Modi urmeaza indeaproape liderul american, cu mai mult de 31 de milioane de aprecieri.

Există aproape 90 de lideri de stat și 82 de prim-miniștri care au pagini personale pe Facebook, potrivit unui studiu realizat de Burson Marsteller în ianuarie 2016. Obama a fost primul lider mondial care şi-a creat o pagină de Facebook, în anul 2007, cu toate acestea, în prezent pagina sa populara nu este considerată a fi gestionată de către administrația de la Casa Albă ci de insuşi președintele.

Când Obama şi-a deschis pagina personala de Facebook în noiembrie 2015, primul său mesaj a fost: “Acesta este un loc unde putem purta conversații reale despre cele mai importante probleme cu care se confruntă țara noastră – un loc unde puteți auzi direct de la mine, și unde puteti să împărtășiți gânduri proprii și povești.’’ Pagina personala a lui Obama a atras 1,3 milioane de like-uri in mai putin de doua luni si este in prezent printre cele mai populare pagini dintre 30 de lideri la nivel mondial pe Facebook. Pagina oficiala Casa Albă este, de asemenea pe lista de top 10 cei mai apreciati lideri ai lumii de pe Facebook, cu 5,4 milioane de like-uri.

În timp ce Modi a rămas în urma liderului american în cifre, primul-ministru a fost clasat în topul celor mai activi lideri din lume pe Facebook, realizând o medie de 186,000 de interacțiuni pe fiecare postare în 2015 pe pagina sa de Facebook personal.

http://www.ibtimes.co.uk/president-barack-obama-beats-indian-pm-narendra-modi-most-popular-politician-facebook-1538986

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 54 =