Preşedintele BCE respinge criticile privind inflaţia

_87923857_87923856Președintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi a luptat împotriva criticilor, insistând că politicile băncii vor contribui la creșterea inflației. “Atingerea obiectivului nostru este despre credibilitate. Dacă o bancă centrală stabilește un obiectiv, nu poate schimba doar ştacheta cand eşuează”, a spus acesta într-un discurs în Germania. Inflația din zona euro este în prezent de 0,2%, mult sub ținta BCE de aproape 2%, dar, Draghi a insistat că banca centrală ar îndeplini obligațiile.

Draghi respinge criticile programului de stimulare al BCE prin cumpararea de active in valoare de 60 de miliarde de euro lunar, spunând că nimeni nu a discutat riscurile în a nu face nimic. Draghi a respins, de asemenea, criticile că ratele băncii scăzute ale dobânzii ar putea duce la cresterea preturilor caselor mai mari din cauza creditelor mai ieftine. “Deși ratele scăzute ale dobânzilor pot încuraja asumarea de riscuri, nu există semne de instabilitate financiară gravă”, a spus acesta.

Discursul vine la doar câteva zile după ce Draghi a declarat ca banca va “revizui și, eventual, reconsidera” programul de politică monetară la următoarea sa reuniune în luna martie.

http://www.bbc.com/news/business-35405938

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1