Preşedintele Donald Trump s-a întâlnit, luni, cu directorii a 18 companii de tehnologie din Statele Unite


Preşedintele Donald Trump s-a întâlnit, luni, cu directorii a 18 companii de tehnologie din Statele Unite, inclusiv Apple, Amazon şi Microsoft, cerând ajutorul pentru eficientizarea sistemului informatic guvernamental, potrivit Reuters.

Casa Albă intenţionează să actualizeze sistemele de tehnologia informaţiilor, să reducă costurile, să elimine pierderile şi să îmbunătăţească serviciul. Trump a declarat că guvernul ar putea economisi până la 1.000 de miliarde de dolari în următorii 10 ani prin astfel de măsuri.

Directorii fac parte din Consiliul American de Tehnologie creat de Trump, în luna mai, pentru a susţine modernizarea guvernului din Statele Unite.

Directorul general al Amazon, Jeff Bezos, vrea ca administraţia Trump să folosească tehnologiile comerciale disponibile, machine learning şi inteligenţa artificială.

Înainte de întâlnirea cu Trump, directorii generali s-au întâlnit în sesiuni de grup cu vicepreşedintele Mike Pence, secretarul Steve Mnunchin, secretarul pentru comerţ Wilbur Ross şi preşedinţii Massachusetts Institute of Technology şi Ohio State Univeristy.

La întâlnire au mai participat preşedintele Alphabet, Eric Schmidt şi directorii Microsoft Corp, Intel Corp, Oracle Corp şi Adobe Systems.

În 2016, autorităţile estimează că guvernul din Statele Unite a cheltuit mai mult de 80 de miliarde de dolari în domeniul IT. În 2015, guvernul din Statele Unite a demarat cel puţin 7.000 de proiecte de investiţii în domeniul IT, iar unele agenţii folosesc sisteme care au componente vechi de mai bine de 50 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 + = 52