Preşedintele Fed SUA anticipează o creştere a ratelor în acest an

_85737224_85737223

Preşedintele Fed SUA anticipează o creştere a ratelor în acest an

SUA rămâne “pe drumul cel bun”, pentru o creștere a ratei dobânzii în acest an, a declarat preşedintele Federal Reserve Janet Yellen. Șeful băncii centrale a spus, că atâta timp cât inflația s-a menţinut stabilă și economia Statelor Unite a fost suficient de puternică pentru a stimula creşterea locurilor de muncă, toate aceste condiții ar fi potrivite pentru o crestere. În ciuda așteptărilor pentru o creștere în această lună, Fed a menţinut ratele, în mare parte din cauza temerilor cu privire la creșterea economică globală.

Vorbind la o săptămână după ce Fed a întârziat creşterea mult aşteptată, aceasta a spus că și alţi factorii de decizie politica nu se aștepta ca evoluțiile recente ale pieței economice și financiare globale să afecteze în mod semnificativ politica băncii centrale. Recentele slăbiciuni inflaționiste se datorează unor factori speciali și probabil temporari, cum ar fi un dolar puternic și prețuri mici la petrol, a mai spus aceasta.

Politica pe termen lung a Fed este de a menține ratele dobânzilor scăzute până la îmbunătăţirea ocupării forței de muncă, iar rata inflației principală din SUA să se apropie de ținta de 2%.

http://www.bbc.com/news/business-34355192

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − = 13